Mysiga söndagmorron!

Söndagar är supermysiga. Vi har nästan aldrig något planerat till söndan utan låter den dan få bli som den blir och då är det lätt att njuta av morronen. Den här morronen är lite speciell då Elias kompis Emma sovit över. Mamma Nina fick inte hela sin skönhetssömn men det får jag ta igen på nåt annat. Annars gick det bra i natt med bara en kisspaus å en vällingpaus, å nu myser de i soffan framför TV:n.



Micke myser också och han fick precis kaffe på sängen, åsså läser han Travronden. Han är annars orolig (som många andra av oss) över sin framtid för SAAB. Han jobbar där och det är inte lätt i dessa tider att sia om framtiden, och den ligger ju inte i våra händer heller utan i Regeringens och GM:s. Jag har fundrat lite och kanske kan de producera annat än bilar .. eller göra dom mindre.. och kanske satsa på barn... å göra LEKSAKER!!!! JA, då kan ju några iallafall få ha jobbet kvar och maskinerna kan säkert ställas om till miniformat. Ja, det var ju bara en tanke.


Typ en sån här bil ska Anton få i dag då Elias ska på kalas hos honom.

Hoppas ni får en härlig söndag - för det ska vi ha!

Dagens citat: Väldigt intelligenta damer har visst gått över till att inte gifta sig. Elin, 8 år


De tre musketörerna Elias, Emma och Bianca gungar för glatta livet.

Tuff kille med skidglasögon i pulkabacken - för det snöar faktiskt!!!!

Håkan styrde snowracern och Bianca och Elias fick åka med.

Pappa Micke har slitit med att spraya en isbana utanför vårt hus. Här tar Elias
och Emma premiärturen och det gick jättebra.

Tjejträff med mina hästtjejer

Vi är några hästtjejer (Mona, Line, Åsa, Marie, Hedda och Johanna) som brukar träffas någon vardagskväll då och då för att prata om allt möjligt och häst. I onsdags träffades vi hemma hos mej och jag hade gjort Svärmors favorit och Sofias goda soppa. Till efterrätt blev det bär med riven vit choklad på som värdmes i ugnen. På begäran har jag lagt ut recepten på "Smaklig måltid".

Det är jättetrevligt att träffas och vi säger alltid att vi ska träffas oftare - men det blir aldrig så. Vi förundras alltid över hur fort tiden går och att vi har så svårt att få till tjejkvällarna, men vi får jobba för lite bot och bättring för det är en lisa för själen att umgås med riktiga vänner!!

Här kommer några ord från en ängel som flög genom mitt sovrum i natt.

Låt det idag finnas frid inom dig.
Må du lita på din tro att du är exakt var du
 är menad att vara.
Glöm inte bort de oändliga möjligheterna som föds från
 tro.
Må du använda de gåvorna som du har fått,
och ge vidare den kärlek som 
har givits till dig.
Må du vara tillfreds i vetskapen om att du är ett värdefullt
 barn.
Låt den närvaron sätta sig i din kropp, och ge din själ friheten
att 
sjunga, dansa, lovorda och älska. 


Alla Hjärtans Dag varje dag!?!?

Tänk om vi firade Alla Hjärtans Dag varje dag. Va alla skulle vara snälla och skicka geléhjärtan och choklad. Då skulle jag starta en blomsteraffär för de måste göra kosing en sån här dag. Det kanske skulle bli långtradigt att fira varje dag men tanken på alla snälla människor tilltalar mej. Tack Momma och Moffa för den fina buketten och tack farmor och faffar för det gulliga kortet. Vi längtar efter er alla!

Här har vädret varit OK med några minusgrader och sol i ett par dagar och det har blivit lite pulkåkning varje dag i helgen. Elias och hans kompis Linus racade i dag efter att de varit på Lek å Plask på badet. De leker så bra ihop och det kanske beror på att de är lika i själ och hjärtan. Innan badet var vi och provade skridskor för första gången. Pappa Micke fick dra stora lasset då han fick åka med Elias mellan sina skridskor och det tog lite på ryggen. Det ska bli kul att följa Elias inom idrottens förtrollade värld och jag ser fram emot att få följa med på träning.


Själv försöker jag träna något varje dag och träningskortet på gymet har gjort att jag faktiskt tränar regelbundet. Annars jobbar jag mycket nu inför nya beslut om landsbygdspengar och har tre dagar med möten inbokad den här vecka och kurs två dagar veckan därpå. Micke är hemma med Elias på sportlovet och jag ska försöka jobba kortare dagar för att få vara med mina killar. På onsdag kväll blir det hästtjejträff hemma hos mej och jag ska bjuda på en smarrig kycklingsoppa - receptet kommer snart på Smaklig måltid!

Tittade på bio i söndags och kan varmt rekomendera filmen "Australia" med bl a Nicole Kidman. Har fått presentkort av våra snälla grannar Håkan och Duang och jag ska försöka få med mej Micke. Nästa film blir nog Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" som kommer till Grästorp 3 mars.

Annat nöje blir det den 28 feb då jag och grannen Maria reser till Göteborg över dan. Vi ska förlusta oss på Baby och barn mässan helt själva det ni. Ser också fram emot en lyxig helg med goda vänner då jag bokat Stockholm 13-15 mars för att träffa vännerna Inkan, Lena och syster Birre. Som grädde på moset har vi fixat biljetter till Melodifestivalens genrep på lördag em och det ska bli superkul. Hoppas ni alla får en trevlig vecka och vi ses snart!

Veckans citat; Min mamma säger att jag går henne på nerverna fast jag står alldelse stilla. Sigurd, 6 år


Elias har bjudit upp Axel för att visa sina färdigheter i Let´s Dance!

Elias studsar med kompisen Linus. Det är mycket fnitter och bus när
de här killarna träffas.

Här får pappa Micke ta emot snöbollar från Linus och Elias och försöker
värja sig med en kylarvätskedunk.....

Nya "Foppa" eller bara en kille som trivs med livet....

Vänner är GULD värda!

I dag har det varit en bra dag. Pappa har börjat en behandling som ska göra honom frisk igen. Vi är många som håller tummarna för att han ska vara hemma igen snart. Min egen lilla familj mår bra och är mina stöttepelare i livet. Förutom dom har jag några väldigt bra och kära vänner. Två av dom hörde av sig i dag och jag är tacksam för att de finns här för mej. Hoppas vi får umgås snart igen men det går bra att vi hörs via telefon, e-post och SMS också :o)

Elias har också bra vänner. I kväll är Emma här och de leker just nu mamma, pappa, barn och jag hör på när det diskuterar. Elias sa just: - Vad vill du ha att äta älskling? Undrar vart han har hört det?!??! Men nu sa han; - Du din förgrömmade unge! så det växlar friskt här i tilltalet.  Annars funderar jag ofta på vad Elias kommer att ta med sig ut i livet då man formas utifrån dom man umgås med. Hoppas att han förblir en glad och omtänksam kille som gillar att busa och skämta som också känner empati för sina medmänniskor och får med sig bra värderingar. Jag får väl göra en utvärdering på hans 30-årsdag för att få lite facit på hur vi varit som föräldrar.

Elias saknar sin vänner i Jämtland men pratar ofta om er och här kommer
bilder på bus och en bild på hans rum som vi vet Wille vill se.... Kram på er!!!

PS. Nu finns det fler smarriga recept under "Smaklig måltid" DS


Några hopp i soffan per dag ger starka ben eller var det några glas mjölk.....

Invirad i bilmattan kan man sova men det kanske inte är så bekvämt.

Om inte leksakerna får plats på golvet så kan man ladda upp dom i sängen.
Här leker Emma och Elias "Hela havet stormar" - tur att pappa städer sen...

Här bakas det goda Chokladbollar till mamma. Snacka om att ha duktiga
killar hemma.


RSS 2.0