Vila och eftertanke behövs i dessa tider!

Nu har den slagit till - influensan eller vad det nu är. Hade lite feber i går och låg hela em. Känner mej lite bättre i dag men kroppen värker. Kan hända att den behöve vila efter några hektiska veckor då hjärnan jobbat för högtryck och det brukar ge utslag i kropp och själ. Ser fram emot Påsken då jag får träffa nära och kära som säkert ger mej kraft. Hoppas uppmaningen till våra beslutsfattare gick hem i går när vi manifesterade för miljön och vårt jordklot med Earth hour. Det var spännande att se hela kvarteret släckas ned och bara tända ljus glimmade i mörkret en timme. Fortsätt tänk på miljön i tanke, ord  och handling.

Just nu är killarna på kalas hos Elias kusin Vilma som fyllde 11 år den 24:e mars. GRATTIS tjejen och hoppas du får massor av fina presenter.

Återkommer med fler bilder under veckan då kameran är med på kalaset.

Veckans citat; Det är väl använd tid att sätta sig ner och tänka, okänd.


Melodifestivalen - Jag var där!!!



Nyss var jag i Stockholm och kollade in genrepet på Melodifestivalen (JA - rätt låt vann!!!) med syrran Birre, Lena och Incan (längst upp) och nu sitter jag i soffan hemma på fredagskvällen och en hel vecka har gått!! Men det är inte konstigt att tiden går fort när man har roligt och höjdaren var gårdagens resa till Göteborg och Turistmässan. Träffade på några Jämtlänningar och fick hemlängtan så nu är Påsken bokad men vi vet inte när vi åker upp men hemresa blir det.
Annars har veckan varit lugn med lite träning och diverse möten genom jobbet. Träffar massor av intressanta, roliga och inspirerande människor i mitt jobb och jag är tacksam för att få jobba som jag gör med fria arbetstider och bra arbetsgivare. Micke stretar på med sitt SAAB och de som jobbar kvar är verkligen lojala och gör det de blir tillsagda utan att veta vad som händer här och nu när de har blivit varslade. Det blir några veckor av andlös väntan innan de får svar på om de blir uppsagda eller inte.

Elias har haft kompisar här och först ut var Axel som vi skulle sitta barnvakt till på tisdag em men pappa Thomas hann hem, men det blev lite lek i Bards-skogen iallafall. På onsdag em hämtade vi upp Linus efter dagis och de lekte ute ända fram till kvart i sex på kvällen. Linus fick en lillebror förra söndan som ska  heta Wilhelm så vi säger GRATTIS till Annika och Anders och storesyrran Hanna.


Glass e gott när man har lekt i sandlådan. Linus och Elias låter sig smaka.


Två trötta killar delar kudde. Katten Morriz och lillhusse Elias vilar efter lekstund.


I morse fick mamma Nina påhälsning av en tiger.... men jag känner igen
ögonen... kan det vara Elias... eller ?!?!..

Vill tacka mina kompisar för en fantastisk helg i Stockholm med god mat och dryck, trevligt sällskap och rejält med shopping. Vi ska görat igen och vi håller redan på att bearbeta våra sambos med en resa till Barcelona till hösten. Vi får se vart vi hamnar.....!


Veckans citat hämtar jag från boken Sport Grodor som Micke fick i present från Stockholm; Vi går ut och värmer upp i rektangulära cirklar, Christer Abrahamsson.

Till sist vill jag bara tala om att jag är jätteglad att min pappa får komma hem över helgen och att han mår mycket bättre!!


"Ny" soffa gör livet skönare!

TACK snälla grannarna Malin och Fredric för den sköna soffan. Nu kan vi slänga sängen som tjänat som kombinerad säng å soffa i vardagsrummet. Den har varit skön men den "nya" skinnsoffan är mycket SKÖÖÖÖNARE..... och Micke övar redan rodel i den. Vi fyndade på auktionen i fredags också då vi lämnade bud på en Rölakan matta och en svart Dalahäst. Vi fick mattan för 190:- och den svarta hästen samt en i originalfärg äldre modell för 150:-. Mattan pryder nu vardagsrumsgolvet och hästarna står i köket.



Nu har Tigers matte Camilla kommit hem så kattvaktandet är över för den här gången. Tiger är verkligen en go kille så vi tar gärna hand om honom fler gånger ..... men han är ofta inne hos oss iallafall så vi lär inte behöva sakna honom värst länge.

       

Vi har åter igen haft en skön söndag med Lek å Plask, träning, god middag hos grannarna Maria o Thomas, sen bjöd vi in oss själva på fika hos Thomas brandman som fyllde 60 år i måndags. GRATTIS!!
I dag söndag sov Elias 2,5 timmar efter Lek å Plasket och en tuff lördag. Behövde samla krafteer efter en tuff dag då han lekte med Linus i fyra timmar å sen kom Emma över på em och stannade till sent på kvällen tills mamma Malin hämtade henne efter jobbet. Bianca kom på besök på kvällen med sin pappa och vi åt allihopa en god Taco-middag. Emma o Elias somnade sött till en saga vid 19:30-tiden men Bianca höll låda lite längre.



Tycka vad man vill om startfältet tilll Medlodifestivalfinalen - jag kommer att sitta där på genrepet kl.13:30 nu på lördag och heja som attan! Håller faktiskt på Malena Ehrnman och hoppas inte Carolina af Ugglas vinner.

Ser fram emot en långhelg med goda vänner och förhoppningsvis god mat och dryck. Ha en trevlig vecka å jag bloggar när jag kommer hem från stan!

Veckans citat: Jag tycker att sagor är fina, för då sitter mamma still en liten stund. Line Marie, 8 år

OBS! OBS! OBS!
Mickes syster Ann-Catrin har en presentbutik i Sikås Jämtland.
NU kan ni handla via nätet.
Hon har jättemånga goa, söta, vackra saker som man bara måste köpa.
Gå in på
www.kangaspresentbod.se å shoppa loss vet ja!!

Skidåkning hela dagen!

Det är något särskilt med Vasaloppet. Det är helt fantastiskt att se alla människor som trängs för att åka NIO MIL på skidor. Jag är väl förundrad bara därför att jag själv aldrig skulle förmå mej att ens tänka tanken på att åka Vasaloppet. Men det är som sagt storstilat av dom som gör det och det är en trevlig söndagsaktivitet, och det var ju glädjande att en svensk vann i år. Som grädden på moset körs 5-milen nu också och det ska bli intressant att se hur svenskarna klarar sig där.

Nu började morronen med frukost till starten men sen stack Elias och Micke upp på ishallen och tränade en stund. Elias har bara stått på skridskorna två gånger men kan redan skjuta en träbock framför sig på egen hand. Jag tittade bara de sista minuterna för jag var hemma å städade av golven det värsta. Det blir fort skitigt med vuxna, barn och två katter som springer in och ut. Vi är kattvakt till charmtrollet Tiger i en vecka och vår katt Morriz leker väldigt bra ihop med honom och det är kul att se dom busa. Tiger försöker få med sig Morriz ut men det går inte. Han har fått för sig att det bara är nattetid som det går att gå ut. Ska ringa en djurpsykolog och höra hur det står till.


Det blev inget Lek å Plask i dag för Elias då simfröknarna var sjuk men vi ska se om Axel kan komma över en stund i em och leka. Nu sover Elias middag och vi låter honom sova tills han vaknar (just nu ca 2 tim) för han har ledigt från dagis i morron och sen så är han nog inne i en växa-period.


Veckan har varit lugn i övrigt och i går lördag var grannen Maria och jag nere i Göteborg på Baby och Barn mässa och gjorde stan. Det var supermysigt. TACK Maria för en trevlig dag! Micke fick sitt idrottsliga lystmäte mättat i fredags då de hade friskvårdsdag på Saab å sen spelade han tennis med grannen Fredric. I dag åkte han skridskor med Elias och nu är det några timmars skidåkning som gäller ..... så det blir nog träningsvärk.

Det är skönt att höra att pappa är mycket bättre och det känns bra att veta att behandligen ger effekt. Tänker på er alla i Jämtland och längtar tills vi ses och vi hoppas det blir redan i Påsk!!

Veckans citat: Förr i tiden visste inte mannen var barnen var eller var de kom från. På Fars dag firar man att han har förstått det. Nina, 7 år

RSS 2.0