Ännu ett år har gått i livet!

Så var födelsedagen över och det var jättekul att få alla meddelanden via Facebook och SMS. Skönt att känna att det finns vänner runt om kring mej. Farmor och faffar kom på besök och jag fick ett jättefint armband. Av mor och far fick jag utemöbeln som står vid fritidshuset. TACK!!!!

Elias och Micke väckte mej med Dajmtårta och kaffe på säng och skönsång. Härligt med såna goa grabbar!!


Micke och Elias trivs bra utanför garaget där det är stort utrymma för
bollsportande på asfalten.

Annars är det regnigt och blött här i Alsen och jag som tänkt göra ett dagsverken i trädgården, men det får allt vänta. Ska i morron in till Östersund och lyssna på Lars Vegas Trio på Storsjöteatern och innan dess äta middag på Simon & Viktor med syrran Birre och våra sambos. Sen åker vi till Hosjö och städar, packar grejjer och gör i ordning inför försäljning av mamma och pappas fritidshus i Skorste.

Timmerstomme från 1870. Fantastisk utsikt över Sundsjön där det finns
massor av ädelfisk.

Öppenspis för värme och korvgrillning.

Grattis Bertil 50 år!

Nu har vi firat in Bertil Nilsson 50 år i Alsen. Det var en supertrevlig kväll med mycket god mat och många trevliga människor. Dansanta Micke bjöd på några svängomar och vi hade det kanonkul.
Tack snälla syrran Inger och kusin Maria för att ni kom upp hit och var barnvakt till Elias. Han sover gott nu och har säkert ätit massor av lördagsgodis och haft en bra kväll med er.

Nu ska jag sova för i morron ska vi åka till Hosjö och ta emot spekulanter på sommarstället i Skorste.

Grattis lilla mamma!

Så har min älskade mamma gått å blivit lite äldre men det syns inte. Hon är slät som en barnrumpa trots sina 82 år, 5 barn, 13 barnbarn, gift med ett Lejon sedan 58 år, bondmora i 46 år.... Hoppas jag ser lika bra ut när jag hamnar i den åldern.


Presenten blev ett nytapetserat kök, så nu har syrran Inger, pappa och jag ont i axlar och nacke efter en hård dag i går för att hinna bli klar till födelsedagen.

Elias och jag åkte till Hosjö i söndags fm och han har farit runt som en tätting och lekt med kusiner och Cevin, jobbat som snickare, grejjat med tapeter, kört Skotare med brorsan Åke, åkt fyrhjuling med Moffa, somnat gott i Moffas säng och sovit som en ängel på natten. Själv har jag försökt vara social och inte jobbat så mycket.


Hittade Mommas gamla glasögon när vi skulle rensa i några lådor.


Morbror Åkes Skotare trailas hem till verkstan.

Elias fick åka med när det skulle lastas av kedjor och hjul och sen
lasta om virke i skogen. Elias var glad som på julafton. Tack Åke!


Skönt att komma hem till kompisen Morriz och pappa Micke!



Sköna maj välkommen!


Nu öppnar vi dörren på vid gavel för våren och sommaren. Blommande ängar, ljumma vindar, soldränkt veranda, grillade kotletter.... nejmen så fort går det väl inte men snart så.

Förra helgen var familjen hos farmor och faffar i Kövra. Jag jobbade på söndan på ett projektmöte i Storhogna och det var stålande solsken och vita fjäll och vi fick sitta inne hela dan. Tog igen det med trädgårdsarbete hemma på kvällarna i veckan som gick.


Lite att göra som ni ser.

Jag fick äntligen till en lunch med min vän Mica. Vi har inte setts på många år och det känns skönt att vara nära henne igen. Nu har vi ambitionen att ses en gång i veckan på lunch och det kommer att funka!

Elias och jag har varit på kulturevenemang. Vi kollade in teaterföreställningen Karlsson på taket på Folkets Hus i Östersund på torsdags kvällen och den var superkul. Sen när vi kom ut på parkeringen så övade en orkester att gå och spela inför Första Maj-tåget. Det är fantastiska rytmer i ett sånt gäng åsså ska de gå i takt samtidigt...imponerande.

Jobbade hemifrån några dagar den här veckan och fick vara med Elias mer än vanligt då han bl a var hemma en dag för att han var snuvig. Då kollade han på film och låg i soffan så snäll medan jag jobbade vid datorn. Han är en otroligt härlig kille.

På Valborgsmässoaftonens kväll tog sig killarna ett välförtjänt bad då de jobbat med att klyva ved åt grannarna i två dagar. Kalle och Carina har en vedeldad badtunna som fick bli första utomhusbadet för säsongen. 

RSS 2.0