Nu e han 4 år fyllda!

Så har vi firat Elias i dagarna 3 och det har varit en intensiv men otroligt rolig tid. Vi fick vila några dagar efter barnkalas i lördags fm, vuxenkalas på lördag kväll, släktkalas hela söndan å riktiga födelsedagen på måndag 19:e.

TACK säger Elias för alla fina presenter och alla kort från nära och kära. En överaskning var det fina kortet från dagiset i Grästorp!!


Nästa alla barn från dagis var på plats lördag fm och det var superkul!

Elias och William i full fart med att stänga in tjuvarna i fängelset.


En helg hemma i Alsen!


Eftersom Saaben krånglade blev det inget jobbande i Hallen på lördag fm så jag och Elias gick en tur uppe i Alsen. Vi hittade en dunge som fick bli ett Barda-läger och vi njöt av lek och den vackra utsikten.

Här lagar Elias mat över öppen eld i väntan på att "dummingarna" ska komma och strida med oss.

Micke hade lovat bort sig på höpressning och här står grabbarna vid ladan.

Micke hjälpte grannen Karl-Gunnar att fälla ett gammalt träd så det inte skulle blåsa över vägen eller in på tomten.

Vi tar ett självporträtt i väntan på att trädet ska falla. Elias och mamma Nina står väl skyddade bakom garaget.

Det blev ingen middag med vännerna i stan då några blivit sjuka men det tar vi igen någon annan gång. Istället kom Tove och Björn och hunden Baloo till oss. Det var en supergo lördageftermiddag men mycket att ta igen då vi inte setts på över 4 år.

Baloo tyckte också det var skoj att hälsa på oss i Alsen. Hoppas vi ses snart igen!

Nästa helg fyller Elias 4 år och det är helt fantastiskt roligt att se vilken utveckling han går igenom. Det blir många skratt och bus men också kiv då han tror att han bestämmer över mamma och pappa.

Ha en underbar vecka åsså ses vi efter kalaset!


Fredagsmys i nya soffan

Vi har äntligen slagit till å köpt en egen soffa. Vi har ju hittills fått soffor, lånat soffor och köpt soffor på loppis men nu jäklar har vi köpt en efter eget tycke och smak och det blev jättebra. Behåller skinnsoffan från Grästorp eftersom vi har ett gigantiskt vardagsrum så nu har vi massor av plats till gäster både för att sitta och sova över.

Jobbet går bra men det är lite mycket att göra så jag försöker anställa någon för att avlasta kontoret lite. Micke jobbar i skogen och i morron lördag ska Micke pressa hö åt Kurt borta i byn och jag ska till Hallen och jobba med ett projekt. På kvällen blir det efterlängtad reunion då vi ska på middag med Tove, Björn, Regina, Roger, Ann och Yvonne i Östersund. Jag läääängtar efter att få krama om alla igen.

Förra helgen fick jag krama om och vara med vänner från Grästorp då jag var i Stockholm med Marie, Åsa, Johanna och Mona. TACK för en superhelg!


Så har vi fångat dom igen...

...och himlars va kul det var att göra det!
Elias och jag fick följa med fröken Carina ut i svamskogen i onsdags kväll och vi fick med oss två korgar med kantareller. De ligger nu utspridda på pappkarton i vardagsrummet och ska torka och bli förvarade i glasburkar till framtida bruk. TACK Carina för att vi fick vara med om detta!



Tidigare i veckan skrev vi inbjudningskort till Elias 4-års kalas som blir 17:e oktober. Han bjuder alla barn på sitt dagis och det ska bli kul att träffa alla barn och föräldrar. Ni vuxna är välkomna söndag 18:e oktober och då firar vi även Bröllopsdag...... inte våran men Momma och Moffas.


Vi förbereder lite med kakbak och de blev riktigt goda kolakakor.


Å diska kan grabben också göra. Det är skönt att få hjälp med stöket.


En underbart vanlig dag!



- 2 grader och solen lyser på Oviksfjällen. Man blir nästan religiös!!

Ha en bra dag vänner!

Bilder från veckorna som gått!

Det var länge sen jag satte in några bilder så här kommer ett gäng!


Mamma Nina hade två jobbdagar förlagda hemma i Hosjö så Elias
fick rå om Momma och Moffa en stund. Här är de på väg till kalvarna
med foder.


Ute på landet händer det mycket. Elias får sitta på Hasses gripklo som
fångar höbollar.

Tant Sylvia vattnar hästen Zeleca men hon har nog växt färdigt...

Moffa inne i snickarboa hopp fallera. Här blir det mycket gjort och till
vänster ser ni snöskraporna som vi ska ha framför trapporna vid
huset i Alsen.

Elias plockar fram träbitar och ska nog bygga en traktor.
Elias har hittat två nya kompisar i Oliver och Kevin från Östersund som
vi hälsade på ute hos deras momma Anitha i Landsom, Oviken.

Kraschlandning med cykel men det var första gången utan stödhjul....
så upp å hoppa!

Målarkillar som fixar det mesta. Taket i vardagsrummet får en fin färg
och Elias lagar hål i väggen......eller blev det fler kanske?!?!

Besök från storstan. Ella och Linn Rosberg lär Elias att klippa figurer
i papper.

Försökte fånga första snöflingorna men de var för blöta.




I Stockholm går det faktiskt också att finna ro...

men jag föredrar livet på landet och främst i Alsen. Vilket drömboende vi har fått och jag förstår det mer och mer för varje dag när jag jämför med andra miljöer att bo och leva i.

Vi är lyckligt lottade att få bo som vi gör nu. Dessutom har vi stor nytta och glädje i att bo nära våra kära. Så ett stort TACK Birre för att du ställer upp och tar så god hand om Elias nu när jag är i Stockholm fem dagar och Micke jobbar långa dagar i skogen. Vet inte hur jag ska gottgöra dig men det kommer....

Sitter just nu i köket hos min vän Inkan i Bromma. Det är fredagmorron och vi åt en god frukost innan Inkan drog i väg på jobbet som är hos FMV. Solen lyser över stan och jag ska snart bege mej ut på en lååååång promenad för att få igång kroppen. Har suttit stilla i två dagar då jag varit på nätverksträff med LEADER i Sverige och landsbygdsutvecklare på Länsstyerlsen och Jordbruksverket. Vi behöver prata ihop oss så mesta möjliga utveckling kommer till stånd ute på landsbygden så de här träffarna är viktiga. På onsdagskvällen var det stor fest med Landsbygdsgala och det delades ut Ull-baggar till bästa projekt i olika områden och vi klappade varandra på ryggen för det goda jobb som vi gör.... men det är ju igentligen projektdeltagarna som gör jobbet....

Det känns som jag återfått mina kompisar på närmare håll efter att vi flyttat tillbaka till Jämtland. Lena, Yvonne, Anitha, Katarina m fl har redan hälsat på oss i Alsen och nästa helg ska vi träffa Roger, Regina, Ann, Tove, Björn och Yvonne på middag i Östersund. I kväll träffar jag min vän från tiden i USA, Maria Kempe, och vi ska prata igen lite av tiden som gått sedan vi sågs sist. Det har blivit telefonsamtal och e-post men inget går upp emot personlig kontakt. Det fick jag mer av igår kväll då Inkan fixat så min "gamla" vän Cina kom över på middag. Jag är gudmor till hennes äldste son John och tänka sig att han redan blivit 17 år och övningskör......nyss va han 6 år och vi gick på Naturhistoriska museet och barnfilm.

Superkul är det också att fyra av mina vänner från Grästorp (Mona, Åsa, Johanna och Marie) kommer till Stockholm i morron lördag och vi ska mysa ihop hela helgen. Vi har bl a bokat in musikalen Harispray på lördag kväll och innan det blir det god middag på nån trevlig restaurang.

Nu är kaffet slut och jag ska slappa lite med att läsa min bok innan det är dax för promenad. Ska sen ta mej en tur in på stan och kolla in rean på Odd Molly.

Ha det så bra och vi hörs efter helgen!

RSS 2.0