Nu väntar vi in det nya året....

..och det gör vi genom att fira jul med momma och moffa hemma i Alsen å sen på juldan åkte vi till syrran Birre i Höla på lunch å sen till farmor å faffar några dagar. Skönt med ledighet som varar några dagar så vi får umgås med varandra i familjen.

Önskar Er alla ett GOTT NYTT ÅR och hoppas ni får en skön ledighet!
Kram från oss i Alsen

Jul, jul, strålande jul.....

...kommer allt närmre och närmre och det är sååååå himla mysigt.

Det hela började med luciafirande på dagis och Elias hade valt att vara ren. Mamma Nina tänkte till och vips hade han horn på mössan (fingervantar med piprensare i som jag sydde ihop) och klövar på fötterna. Sjöng gjorde alla barna för full hals och det är beundransvärt av fröknarna att orka öva in sångerna och att fixa det med alla små barn.

Här kommer dom....

.. och här har vi världens finaste ren!!

Vi hade inget speciellt inbokat i helgen och det har varit skönt att bara få vara och ta dan som den kommer. Elias har haft lekkamaret hos sig hela helgen och det började på fredag em med Linn och sen lördag och söndag med Oliver. Jag fick lite tid för mej själv och gick en runda per dag och städade lite grann. Har även lagat lite julmat för att prova några nya recept som jag inte vill ska misslyckas på självaste julafton, så därför hade jag provkök i helgen. I lördags var vi på julmarknad här i Alsen och det var fullt med utställare och ficka så vi köpte lite grejjer och Elias och Olivier blev bjudna på julkrus. De kan konsten att charma tanterna i byn.


Killarna kollar in Barda på datorn och förvandlas snabbt till små monster som ska jaga bovar.
Bäst att hålla sig undan.

Här kommer två riddare ridande på samma häst. De är ute för att kasta magi på häxan
som står bakom kameran.

Killarna drar igång ett rockband och vi ska spara bilderna så vi kan visa dom om 18 år
när de är i finalen i Idol!

Bakade lite grann själv också och det blev syltkakor och Micke tog fram stora sleven och kokade knäck på söndagsmorron innan det var dags för Wångens julshow. Himla duktiga elever som kör och rider häst som de aldrig gjort annat i sitt liv. Fullt med folk i rid- och körhallen och det vankades julbord efter showen. Vi åkte hem och tog med oss Oliver som busade med Elias några timmar innan de gjorde slut på helgen. Kul att de kommer så bra överens.


En sockerbagare .... han bor i Alsen!

Elias visar otroliga talanger för bakning och här bakar han årets första Lussebullar. Om inte mamma Nina missat med gräddningen så skulle vi inte behöva göra om baket nästa helg, men så är det. Skyller på ovana med ugnen!!!


Degning innan kavling.

En extra god bulle till Baloo (Tove och Björns hund). Pappa Micke rör i svartvinbärssaften i bakgrunden.

Elias valde eget tema på bullarna och det är Pippi som regerar i år!

Helgen har varit superbra med vistelse hos Momma och Moffa på fredag em till lördag där det blev lek med "kusin" Wille. Vi åkte sen in på Jamtli Julmarknad och köpte goda ostar och honung. Elias är en riktig gourmet och skulle provsmaka alla ostar som fanns där så jag fick bryta loss honom från stånden. Han fick även träffa Tomten och lämnade in en önskelista. Hans renar klappade han också och det är inte särskilt stora djur så där på nära håll.

Avslutade lördagskvällen i goda vänners lag och det var Tove och Björn som bjudit in till STORT grötkalas och vi var nog 26 personer där och åt skinkstutar, tomtegröt och myste. TACK för trevlig fest och vi bjuder gärna igen.


RSS 2.0