Huset är vårt!!

På tisdag kväll kunde vi andas ut - köpet är klart och nu kan vi börja planera för målning och tapetsering för det är det enda vi behöver göra med huset. Vi får tillgång till huset 1/8 och då tar jag några veckors semester för att fixa iordning. Vi bor hos Mickes föräldrar i Kövra veckorna fram till inflytt och det är superbra. Morriz har flyttat in sig i huset men är för det mesta ute i ladugården.


Dockan och hennes hingstföl.

Kusinerna Vilma och Stina myser i soffan i Kövra.

Vilma gungar på Elias till högre höjder.


Vi var uppe vid huset i Alsen i lördags och packade in lite mer grejjer i garaget och jag fick se huset "live" för första gången. Här känns det gott att vara. Blev välkomnad av en granne och vi hälsade på några grannar som har fyra barn för att heja och säga att vi är på väg. Elias provade lekutrustningen på nya dagiset och vi åkte runt på Wångens anläggning. Där är det stort. Jag hoppas få tillgång till häst nu när vi bor så nära 32 hästar.


Utsikt från Wångens Trav & Galoppskola över Alsensjön.

Vila i frid Leffe

Måndag 13/7 - Så var det dax att riva upp ett sår som gjort ont länge och aldrig kommer att läka. Min bror Leif lämnade jordelivet 2:a december 2008 och i dag var det askspridning. Han hade valt ut en vacler plats att vila på och när vi kom dit regnade det men so mi ett trollslag bröt solen igenom och det blev en underbar stund med familjen och vänner.

Platsen han valt ut ligger på en höjd med mossa och tallar ovanför en tjärn där han brukade sitta på älgpass. Eftersom jag vet att du alltid finns i min närhet behöver jag ingen plats att gå till men andra behöver den för att hälsa på och känna att du har det bra.

Sommarmys i Hosjö

Jag och Elias åkte en vecka till Momma och Moffa för att vara lite sommarledig men det blev även några dagar av städning då syrrorna Inger och Birre hjälpte mej att röja i förråd mm. Hittade några bortglömda grejjer som jag sorterade. Några får åka med upp till Alsen. Syrrorna och jag fick till tre stora lass som vi åkte med till sopstationen.


Elias och moster Inger på Storbadahälla.

Mostrarna Inger och Birre vid bastun i Hoviken.

Moffa tvättar fötterna efter några åk på 4.hjulingen.

Elias trivs utmärkt i Moffas sällskap och de åker 4-hjuling, snickrar, slipar, slår gräs, fixar med vägen och ibland åker de ner till sjön för att svalka av sig. Elias somnar gott om kvällarna mellan Momma och Moffa i dersa säng men jag bär upp honom till mej innan jag somnar. Sover otroligt bra hemma hos mamma och pappa och det känns tryggt att vi flyttat hem.

Elias i lekstugan.
    
Morbror Åke med sin lilla traktor.

Kusin Maria var en superbra kompis en hel dag och här rastar de Robin.

Här tillverkas en gunga i Moffas verkstad. I bakgrunden skymtar Elias säng.

Det bidde en rund gunga att hänga i trädgrenen.


Jag har också gett mej fanken på att komma i form och det har börjat bra med Powerwalks varje kväll. Jag blev sporrad av Leffes äldsta dotter Jenny som gått ner 22 kg sedan februari. Hennes tips är att äta lagom och motioner men poängterar också att fikabröd och godis är förbjudet.... endast på lördagar är det tillåtet.


Jag och Elias kollar in vad som finns i träden.

Hittade ett fint bord i en skrubb som jag slipat och målat med vit panelfärg. Är ganska nöjd med resultatet. Ska köpa nya beslag till lådorna då jag lyckades bryta sönder träknopparna....typiskt...

                             
                 Före                                                                Efter

Vilka dofter - Det är fantastiskt vad allt doftar hör uppe eller så har jag bara fått en släng av återvändarnojja!! Vägkanterna är fyllda av allehanda blommor och växter och det doftar underbart. Snacka om att få fart på endorfinerna - snart så börjar jag väl jogga också..


Elias plockar smyultron på väg hem från badet.

Moster Birre vill också smaka på smultronen.

Ska ta fler härliga Jämtlandsbilder så ni ser hur vackert vi har det här, men det blir värre med doftprover - ni får komma hit och känna själva!!!

På väg hem 9/7

Sov i Malin och Fredriks lägenhet några nätter inna vi packade bilen och åkte "hemåt" på torsdag morron. Lämnade kvar lite grejjer och tog ett tårfyllt farväl och "ses igen" av grannarna Ann-Christin, mellan Thomas, Håkan, Maria och lille Axel. Ni som inte var hemma den morronen får en stor KRAM här.

Det kändes konstigt att resa den morronen då vi visste att vårt hem nu är i Jämtland. Lite rotadekänner vi oss allt och det är med blandade känslor vi säger; "Vi ses snart". Några av er kommer vi att träffa igen men inte alla  och så blir det ofta.

Sista kvällen med gänget 8 juli!

TACK för en jättemysig kväll tillsammans med er i Hästtjejgänget.

Åsa och Mona

Johanna och Marie

Line och Hedda

Ni var de första tjejerna jag träffade när jag flyttade ner till Grästorp, och ni har varit väldigt värdefulla för mej och är det fortfarande. Som nyinflyttad är det svårt att komma in i vänkretsar men hos er har jag fått goda vänner som lärt mej massor om hästar och livet.

Saknar er redan och längtar till Stockholm 2-4 oktober. 


Sista veckan med Grästorp!!

Nu är flyttlasset på plats i dubbelgaraget uppe i Alsen och lägenheten är superstädad så nu återstår bara det trista avskedet till våra kära vänner och till Elias kompisar.

Vi har senaste veckan och nu den sista försökt träffa så många vi hinner för att kunna säga "Vi ses snart igen" men det är några som vi inte hinner med - Tänker på er alla ändå!!!


Elvira och Lovisa sjöng en avskedssång för Elias. Den heter "Hej då Carlsson"
och de har gjort den själva. De är såååååå supersöta och goa de här tjejerna.


Elvira och Elias äter glass med hallon och blåbär.

Lovisa fick också smaka på glassen.

Månskensbonden Håkan - han är en reko och kul kille vi kommer att sakna.

Supersnygga, supernajsa, supersnälla Johanna - saknar dej mycket!!

Vi åker upp för gott torsdag morron och jag kommer att skriva flitigare när jag väl är uppe i Jämtland. Ska visa hur underbart Jämtland är så kanske det blir fler inflyttare....

Ni är såklart hjärtligt välkomna att hälsa på och vår nya adress är; Alsen 129, 830 44 Nälden. Våra telefonnummer är; 0640-43 129 samt 070-6091938 (Nina) och 070-1433556 (Micke).


Malin och Fredrik Nycander - gifte sig i Tengene kyrka 090627.


Tack för en underbar dag och en kväll fylld av skratt och dans.

Elias och Axel brottas i poolen.

Elias i poolen hos Axels momma Margot. Tack för den goda laxen!

Sommarparty hos Håkan och Johanna. Tjejgänget firade med respekive
den här gången. TACK för alla goda skratt!!

Micke och Håkan fixar biffen!

RSS 2.0