En helg fylld av busungar!

Elias har verkligen fått leka i helgen och han har varit på strålande humör. Det började med att moster Birre kom på lördag fm och då hade Elias och mamma Nina precis avslutat ett parti Kubb utanför garaget i väntan på att pappa Micke skulle byta olja i Saaben. Till lunch kom Wille, Jenny och Magnus och då blev det full rulle hela em, och mammorna fick en stund ute i friska luften då vi tog en promenad i snöyran.


Gästerna intar en sen lunch vid vardagsrumsbordet med vår fantastiska
utsikt över Alsensjön och fjällen (men det var mulet när kortet togs).

På kvällen släkte vi ljuset kl.20.30 (Earth hour) och spelade Alfapet i stearinljusets sken ända tills Elias somnade.

Söndagmorron var skön med huset fullt av sömntutor men kl.09.30 var vi alerta och tog emot Oliver och Ella som vi fick låna några timmar. Det blev en sväng ner till Backgården och Påskmarknaden där vi köpte tunnbröd och smycken. Vi fick en tovad kyckling av moster Birre som vi tackar särskilt för.



Vi ska också tacka Veronica och Cevin för alla kläder som Elias fått överta - de passar utmärkt. TACK!


Här visar Elias kalsongerna som han fått av Cevin medan Wille kollar
läget. Moster Birre skymtar i bakgrunden där hon fixar vår dator.
TACK för hjälpen - nu går det lättare och vi svär inte heller.....

Elias, Oliver och Ella åkte på kalas till Agnes där de hade jätteroligt.


Morriz fick också sin beskärda del av lek då Elias skjutsade runt honom
i en platskorg fylld med riddare. Morriz måste var född fakir - han kan
ibland lägga sig på mamma Ninas spikmatta också.

Nu önskar vi Er alla en riktigt Glad Påsk.
Ät mycket god mat och mycket godis som gör alla glada!!


Så länge snön är kvar!

Nu tinar det ordentligt i snön och jag som sett fram emot en skön vår med pimpelfiske och långa skidturer på sjön. Har lärt mej att man inte kan få allt och jag kommer att nöja mej gott med att sitta på verandan och lapa sol och att göra dagsutflykter med min familj och vänner så länge snön är kvar.


Elias och pappa Micke har byggt en snöbivack och tar igen sig med
lite fika.

Elias och Morriz lagar skåpluckegångjärnen. Bra med lite hjälp.....

Skoterrace i grusgropen i Hosjö. Team körde så många varv de kunda
på 4 timmar.

Här är gänget som tyckte det var roligast att vara inne i depån!


Lovade bilder från Stockholm och här kommer dem!

Teater med Pippi och Villa Villerkulla på Junibacken.

Elias återföds som dinosaurie på Naturuhistoriska museet.

Elias och mamma Nina blir anfallen av ett Lodjur.

Elias mäter sig med fågeln i Harry Potter.

Isbjörnar finns också inomhus om man letar riktigt noga.

Nu är det torsdagskväll å killarna har precis kommit hem från badet. Det är deras grej och jag ska börja på Pilates men inte i kväll då jag går på homeopatmedicin för nacken och känner av halsen.

Fredagsmys i morron kväll å sen kommer syrran Birre på lördag och då blir det ännu mera mys. På söndag är det Påskmarknad och födelsedagskalas. Vi säger grattis i förskott till Agnes i Alsen och Kevin i Höla samt grattis i efterskott till Cevin i stan.

Glada Påsk till er alla och Incan önskar jag välkommen upp till Jämtland!

PS. Morriz börjar krya på sig och går riktigt bra nu. Får lite extra god mat för tillfället. DS


Fortfarande lite matt i pälsen

Känner av flunsan med halsont och värk i musklerna och skulle varit lydig och gjort som min mamma sa och stannat hemma från jobbet någon dag förra veckan men gjorde inte det och nu är det drygt med huvudvärken.

I helgen åkte familjen hem till Hosjö och överraskade, och det är alltid skönt att komma hem till mamma och pappa. På lördan var det full fart i grusgropen när det åktes Skoterkross i fyra timmar. Det var många lag som tampades med dåliga grejjer och lite reservdelar. Pethers team tog pris för flest timmar i depå och var 200 varv efter ettan när tiden var ute. Sånt är livet och jag tror skotern är väldigt billig nu om det är någon som är intresserad. Själv gick jag med vinst då vi köpte lotter och vann en påse med rengöringsgrejjer. Det lönar sig att bidra till det lokala föreningslivet.

I kväll är Micke på bymöte och Elias och jag sitter framför TVn och kollar på serien om Arn, och Elias håller hårt i sitt svärd som Moffa gjort. På onsdag kväll ska vi uppvakta kusin Vilma som fyller år och det ska bli jättekul att träffa släkten igen. Det blir alldeles för sällan men alla har så fullt upp. Tur att det är många som i släkten och att vi ses på kalas mm.

Morriz haltar nu in på sin åttonde dag efter att blivit attackerad av en annan katt. Micke kollade med veterinärerna i byn i dag men ingen kunde ta emot besök just nu. Vi väntar någon dag till och blir han inte bra snart så blir det att åka in till Ösd och kolla hasen.

Veckan är full av jobb och på torsdag är jag i Svenstavik hela dan och kollar några projekt. Längtar redan till helgen då Birre kommer och sover över och på söndag är det Påskmarknad på Backgården och Elias ska till Agnes på kalas. Hoppas att det blir läge för skidåkning på lördan annars får det vänta till påsken.


Sportlov på resande fot!

Stockholm va kallt och blåsigt men inomhus var det varmt och skönt, men när vi besökte Naturhistoriska museet fick vi rysningar igen. Det var farliga djur och vackra bilder från Antarktis om vartannat.


Vackert foto på en fjällräv.....eller vad de nu heter på Antarktis...

Tack gode gud att Elias var utanför montern!

Vi är alla lite förkylda så därför får hela historien vänta några dagar och vi återkommer såklart med fler billder.

Vasaloppet ger en skön söndag!

Äntligen en dag då jag känner att det är OK att sitta vid datorn och uppdatera min blogg. Tiden har varit min motståndare ett tag och jag har inte fått ro i kroppen att göra saker som jag skulle vilja göra....men nu är det läge. Önskar jag hade mer tid att umgås med mina vänner men vi får höras så här och via telefon så länge.

Vi har varit borta rätt så många helger och senast var till Hosjö och då åkte vi till Mickelbacken i Gällö där Sundsjö skoterklubb arrangerad SM-deltävling i skotercross. Syrran Birres son Pether var med och det var med skräckblandad glädje som vi stod och hejade mitt i backen. Han tog sig till final men gjorde där en rejäl vurpa och fick uppsöka läkare. Hur det kändes för syrran kan jag bara ana, men det är kul att han har en hobby och jag har lovat sponsra med bensin några gånger innan Elias börjar kosta.

Elias imponerad av Pethers skoter. Han önksar sig en egen till jul!!

Pether på startlinjen i finalen!

Här kommer dom upp för backen...

Här kör Pether in i ledande skoter innan de ska åka upp för Storbacken.

Riktigt brant är det här och det var några som sagt några som körde omkull.
Önskar dej lycka till med skoterkörandet i framtiden och du kommer
säkert att köra hem några medaljer snart.

Kylan har gjort att vi spenderat mycket tid inomhus men det är skönt att göra saker tillsammans
som inte kräver så mycket planering. Pappa Micke är bra på att leka och ofta går det vilt till hemma.

Här får pappa Micke krigsmålning innnan leken kan starta.

Elias får vara elak kissekatt.

Vi har varit på 40-årskalas i Sikås och det var Conny Morin som fyllde jämt och han blev överraskad med ett party på bygdegården. Vi mellanlandade hos Lena och Peter i Odensala på kvällen och sov över där då vi skulle på dop ute i Sunne på söndan då Rut döptes. Elias fick leka några timmar med Linn och Ella och det är två supersnäll tjejer som vi gärna träffar oftare.

Elias har lekt mycket med sina kompisar. Förra söndagen tog vi med Oliver till Jamtlis Vinterland och det var en kul upplevelse.

Här har de gått på konstrunda och får själva prova på att måla.

Svänggungan var poplär och mamma Nina var förvånad över att 
de vågade åka, men de peppar varandra till att göra saker.

Tänkte lämna ungarna i ladugården men de gillade inte att äta hö. 
 
I torsdags em åkte jag 2,5 km i längdspåret och fy va det var jobbigt men det var en upplevelse då spåret går genom skog och mark uppe på höjden och jag såg Åreskutan skymta mellan träden och ett rådjur hejade på. Mina armar har inte tränat på flera år och det var lite sorgligt att inte känna att jag hade kraften att åka riktig, men nu blir det ändring på det också.
Lite annan träning ska det också bli och det som erbjuds i gruppträning här i Alsen är spinning på måndagar och förhoppningsvis Pilates på torsdagar, men då har även badhuset öppet så det krockar lite. Elias och Micke har badhuset som aktivitet varje torsdag och jag brukar vara med i bland men jag vill att de ska få göra något eget också, och nu kan jag gå på Pilates samtidigt.


Snön ligger inte bara på marken utan också på taken och här ska Micke
och Elias skotta av snö från taken vid grovingången.


Vi har också roat oss och förra lördan var vi bjuden på täckningsbal på Bygdegården. Det var 150 personer som åt och drack gott samt fick underhållning och vissa av oss stod för underhållningen också. Jag vann en fleeceväst!
Sen var det dans till Fålings men jag och Micke gjorde en kort kväll och gick hem till barnvakterna Inger och Maria som hade lekt med Elias hela kvällen så de var trötta.
TACK för att ni alltid ställer upp! och det är superkul när ni kommer och hälsar på.

I fredags kväll var jag och några vänner på modevisning med middag på Helleberg. Atelje Lisbeth har en butik i Kaxås Offerdal och vi var ett gäng tjejer som fick fredagsmys med god mat, gott vin och fina kläder, smycken och skor. Jag köpte en skarves och ett par tajts och är jättenöjd. Ska åka upp tilll butiken i Kaxås när det blir läge för  hon har jättemycket fina kläder. Gå gärna in på hennes hemsida www.ateljelisbeth.se så får ni se själva.

En annan hemsida jag kan tipsa om är www.lulux.se. Det är min gamla kompis Maria Luksepp som flyttat hem till Jämtland efter 22 år utanför länet och hon är en superduktig hantverkare och jobbar med keramik.
Välkommen tillbaka och jättekul att du och din familj köpt ett hus i Tavnäs.


En hästfamilj har flyttat in till oss i Alsen. Snart blir det fler grejjer!!

Nu laddar vi batterierna för en minisemester i Stockholm. Vi flyger ner torsdag morron och hem söndag eftermiddag. Vi bor två nätter på Hotel Hansson och lördag natt hos Inkan. Jag jobbar på fredag och då har Inkan hand om killarna och de ska bl a på till Junibacken och hälsa på Pippi och Emil. På lördag blir det Naturhistoriska muséet och på söndan ska vi bara mysa runt.


RSS 2.0