Smaklig måltid!
Här kommer vi att lägga ut smarriga middagstips - så håll till godo!
SVÄRMORS RÖRA
2 paket Philadelphia creme chees
1/2 finhackad rödlök
svartpeppar och salt
Blanda ihop allt och smeta sedan ut röran i en pajform.
Tips! Om du vill att röran ska vara lite lösare i koncistensen så rör i lite fil.
Toppa med svart stenbitsrom.
Servera med Finn Crisp.
SOFIAS GODA SOPPA
250 g kycklingsfilé
2 tsk finhackad vitlök
4 tsk (eller efter egen smak) finhackad ingefära
2 gröna chili i strimlor utan kärnor
1 tsk curry
1 tsk socker
1 liter grönsaksbuljong (eller ljus fond)
6-8 champinjoner i skivor
1-2 msk fisksås
3 msk limesaft
3 msk olja till stekning
Strimla kycklingen. Skala och hacka vitlöken, ingefäran och skica champinjonerna.
Strimla chilin. Fräs allt i olja och curry i en gryta. Rör i fisksås, vatten och buljongtärningar.
Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med limesaft, socker och salt.
Strö över färska korianderblad som garnering och god smak!
RÄK- OCH ÖRTFYLLD LAX (4 port)
4 laxfiléer med skinnet kvar
2 dl Turkisk/greksisk Yoghurt
300 g räkor med skal
1 dl finhackade örter, t ex timjan, rosmarin, basilika, salt och peppar
Sås
2 dl Turikisk/Grekisk Yoghurt + sikrom
Så här gör du
Skala räkor och blanda med örterna och yoghurten. Skär en skåra i laxen och fyll den med röran. Sätt in i ugnen 12 - 15 min (200 grader)
UGNSBAKAD LAX MED MURKELSÅS
Ingredienser för 4 port
4 laxfiléer a 150 g
1 burk murklor (á 200 g)
3 msk finhackad schalottenlök
2 dl fiskbuljong
3 dl vispgrädde
smör
1 knippe grön sparris
flingsalt
peppar
ev kajennpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker smord form. Baka lacen 12-15 minuter eller tills den är färdig.
3. Låt murklorna rinna av och finhacka dem.
4. Fräs löken i litet smör i en stekpanna. Tillsätt murklorna ochlåt fräsa ytterligare någon minut.
5. Tillsätt buljongen och grädden. Låt koka ihop till lagom konsistens, ca 10 minuter.
6. Smaka av me dsalt, 1 krm peppar och ev kajennpeppar.
7. Skala ev sparrisen. koka i lättsaltat vataten 4-5 minuter, eller tills den är mjuk men med spänst.
8. Strö flingsalt över laxen. Servera med murkelsås, sparris, kokt potatis och gärna en dillkvist.
GRATINERAD FALUKORVSRING MED POTATISMOS
Ingredisenser för 4 port
1 ring falukorv (800 g)
Tomatketchup
1 tub senap (200 g)
2 tomater, skivade
1 röd lök, skivad
1 pkt rökt skinka tunna skivor (1550 g)
Riven ost (150 g)
4 port potatismos
Sallad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Skär djupa snitt i falukorven med ca 1 cm mellanrum. Fyll snitten med ketchup, senap, tomat, lök, skinka och ost. Gratinera i ugn i ca 20 minuter eller tills osten fått gyllenbrun färg. Servera med potatismos och sallad.
SVÄRMORS RÖRA
2 paket Philadelphia creme chees
1/2 finhackad rödlök
svartpeppar och salt
Blanda ihop allt och smeta sedan ut röran i en pajform.
Tips! Om du vill att röran ska vara lite lösare i koncistensen så rör i lite fil.
Toppa med svart stenbitsrom.
Servera med Finn Crisp.
SOFIAS GODA SOPPA
250 g kycklingsfilé
2 tsk finhackad vitlök
4 tsk (eller efter egen smak) finhackad ingefära
2 gröna chili i strimlor utan kärnor
1 tsk curry
1 tsk socker
1 liter grönsaksbuljong (eller ljus fond)
6-8 champinjoner i skivor
1-2 msk fisksås
3 msk limesaft
3 msk olja till stekning
Strimla kycklingen. Skala och hacka vitlöken, ingefäran och skica champinjonerna.
Strimla chilin. Fräs allt i olja och curry i en gryta. Rör i fisksås, vatten och buljongtärningar.
Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med limesaft, socker och salt.
Strö över färska korianderblad som garnering och god smak!
RÄK- OCH ÖRTFYLLD LAX (4 port)
4 laxfiléer med skinnet kvar
2 dl Turkisk/greksisk Yoghurt
300 g räkor med skal
1 dl finhackade örter, t ex timjan, rosmarin, basilika, salt och peppar
Sås
2 dl Turikisk/Grekisk Yoghurt + sikrom
Så här gör du
Skala räkor och blanda med örterna och yoghurten. Skär en skåra i laxen och fyll den med röran. Sätt in i ugnen 12 - 15 min (200 grader)
UGNSBAKAD LAX MED MURKELSÅS
Ingredienser för 4 port
4 laxfiléer a 150 g
1 burk murklor (á 200 g)
3 msk finhackad schalottenlök
2 dl fiskbuljong
3 dl vispgrädde
smör
1 knippe grön sparris
flingsalt
peppar
ev kajennpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker smord form. Baka lacen 12-15 minuter eller tills den är färdig.
3. Låt murklorna rinna av och finhacka dem.
4. Fräs löken i litet smör i en stekpanna. Tillsätt murklorna ochlåt fräsa ytterligare någon minut.
5. Tillsätt buljongen och grädden. Låt koka ihop till lagom konsistens, ca 10 minuter.
6. Smaka av me dsalt, 1 krm peppar och ev kajennpeppar.
7. Skala ev sparrisen. koka i lättsaltat vataten 4-5 minuter, eller tills den är mjuk men med spänst.
8. Strö flingsalt över laxen. Servera med murkelsås, sparris, kokt potatis och gärna en dillkvist.
GRATINERAD FALUKORVSRING MED POTATISMOS
Ingredisenser för 4 port
1 ring falukorv (800 g)
Tomatketchup
1 tub senap (200 g)
2 tomater, skivade
1 röd lök, skivad
1 pkt rökt skinka tunna skivor (1550 g)
Riven ost (150 g)
4 port potatismos
Sallad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Skär djupa snitt i falukorven med ca 1 cm mellanrum. Fyll snitten med ketchup, senap, tomat, lök, skinka och ost. Gratinera i ugn i ca 20 minuter eller tills osten fått gyllenbrun färg. Servera med potatismos och sallad.
Kommentarer
Postat av: maria
jag bara väntar på desa smarriga recept:)
Ja, vi är rätt nöjda med rummet ..Elias får komma in och leka någon dag :)
va fint Elias skrev...;p
Postat av: maria
mmmm vilka härliga recept.. ska genast pröva!!!
Trackback